Beagle Özellikleri ve Bakımı

Tarih: 07.04.2024 03:28
Beagle Özellikleri ve Bakımı

Beagle Özellikleri ve Bakımı


Beagle Özellikleri ve Bakımı

Beagle, iyi dostluk edebileceğiniz köpek ırklarından biridir. Özellikle ev içinde oldukça keyiflidir. Eğer sakin ve oturmayı seven bir yapınız varsa bu tüylü dostumuz size göre değil. Hiperaktif ve enerjik yapısı ile egzersiz ihtiyacı yüksek olan bir cinstir. İngilizlerin tavşan avlarında kullandığı bir cinstir. Hızlıdır, uzaklaşmayı ve gezmeyi sever. 

Beagle Özellikleri

  • Küçük Irk köpek sınıfına tabidir.
  • Erkeklerde omuz yüksekliği 36-43 cm arasındadır. Dişilerde ise omuz yüksekliği 33-40 cm arasındadır.
  • Küçük köpek ırkının özelliklerini birebir taşır. Sağlıklı bir beagle erkeği ve dişisi 9-11 kg arasındadır.
  • Yaşamını nasıl bir ortamda sürdürdüğüne bağlı olarak 11-15 yıl ömürleri vardır.
  • Yuvarlak uzun kulakları, kare ağızları vardır.
  • Çocuklar ile arası çok iyi.
  • Diğer hayvanlar ile iyi geçinir.
  • Egzersiz ihtiyacı; çok yüksek.
  • Tüy dökme sorunu; orta derecededir.
  • Koruma özelliği; orta derecede koruyucudur ama iyi bir bekçi değildir.
  • Yabancılara davranışı iyidir.

 

beagle bakımı ve ozellikleri

Beagle Karakteri

Hiperaktif, yaşam dolu, zeki. Özgür ruhludur. Eğitim konusunda inatçı olabilir. Sahibini mutlu etmek ister ama biraz yaramaz bir köpektir. Evde ya da sokakta yapacağı zeki hareketler ile sizi şaşırtabilir. Örneğin gezmeye çıkardığınız da eve daha geç dönmek için çişini parça parça yapar. Çok zekice değil mi? İyi bir iz sürücüdür. İçinde bir avcı köpek ruhu taşır. Doğada olmayı ve dışarıda gezmeyi sever. Soğuk havalar ile arası iyi değildir. Çocuklar ve diğer hayvanlar ile ilişkileri iyidir. Uysal ve sevecen bir yapısı vardır. 

Beagle Eğitimi Zor mudur?

Beagle cinsi köpekler karakterleri itibari ile inatçıdır. Eğer ilk köpeğiniz ise beagle eğitmekte biraz zorlanabilirsiniz. İtaat eğitimlerinde daha başarılı oldukları söylenebilir. Tuvalet eğitimi, dur, bekle vs. gibi. Eğitim sırasında siz daha inatçı ve sabırlı olmalısınız. Beagle ile yaşarken alfa rolünüze uygun hareket etmelisiniz. Örnek olarak kapıdan ilk siz çıkmalısınız, eve ilk siz girmelisiniz. Yerinin ikinci sıra olduğunu bilmeli. Dışarıdan eve geldiğiniz de aşırı sevecen yaklaşmamalısınız. Bu onu şımartır ve kontrol edilemez, bağımsız bir yapıya sokar.

Beagle Çok Havlar mı?

Beagle ev ortamında çok havlayan bir köpek değildir. Kavga anında bile kesik kesik havlar. Eğer bir beagle ile yaşıyorsanız muhtemelen siz daha çok bağıracaksınız. Eve ilk geldiğinde hiç çekingen davranmaz. Sizin sınırlarınızı zorlar. Sizi öğrenir. Duygularını çok iyi yansıtır. Kızdığınız anda bakışları ile üzgün olduğunu anında anlatır. Kucağınıza gelmeye bayılır. Kıskançtır. Evde hiç büyümeyen bir çocuk gibidir. Eğer beagle apartmanda beslenir mi? diye bir sorunuz varsa bunun cevabı size bağlı. Eğer gezdirme ve egzersiz konusunda zaman ayıracaksanız evet apartmanda beslenebilir.

 

Beagle Bakımı

 

Beagle Çok Tüy Döker mi? 

Kısa tüy yapısına sahip bu sevimli dost orta derecede tüy döker. Haftada 2 kez taramanız yeterli olacaktır. Kulak temizliklerine önem vermek gerekli. Eğer daha önce yapmadıysanız veterinerinizden beagle kulakları nasıl temizlenir öğrenmelisiniz. Bilmiyorsanız evde deneyerek öğrenmeye çalışmayın.

Genelde çok sağlıklı bir köpek olmasına rağmen bazı kronik rahatsızlıklar çıkabilir. Kalça ve omur problemleri yaşadıkları görülmüştür. Bu nedenle eğer satın alacaksanız anne ve babasına dikkat edin.

Beagle Egzersiz İhtiyacı

"Çok egzersiz, " diyerek bu başlığa başlayalım. Koşu yaparken yanınızda iyi arkadaş olur. Hızlı yürüyüş egzersizlerinizde yalnız yürümezsiniz. Koşmaya ve hızlı yürümeye bayılırlar. Avcı özellikleri baskındır. Bu nedenle beagle tasmasız gezdirilmemeli. Tasma ve gezdirme kayışı için www.evcilhome.com/köpek-tasmaları kategorimizi ziyaret edip sipariş verebilirsiniz.

Yükleniyor...